Wat is Classdojo?

Class Dojo is een klassenmanagement toepassing die gericht is op het belonen van gewenst gedrag. De leraar kan punten geven aan leerlingen die vooraf aangegeven gedrag vertonen. De feedback kan zowel klassikaal als individueel worden gegeven. Individueel feedback ontvangen gaat via een code. In dat geval moet ook de leerling een account aanmaken. Met behulp van Class Dojo kunnen ook ouders betrokken worden bij het gedrag en de activiteiten van hun kind.

Getest

Ik heb thuis heel wat met ClassDojo geëxperimenteerd.

  1. Zo kan je standaard uitnodigingen afdrukken en meegeven aan de ouders. Eenmaal de ouder zich inlogt met de klascode kan deze speciale gebeurtenissen in de klas of de voortgang van zijn kind meevolgen. De communicatie met de ouders blijft zo optimaal.
  2. Je kan per ll. iets individueel verzenden. Bijvoorbeeld extra werkblaadjes, instructiefilmpjes… Ideaal als huiswerk, extra info of pre-teaching.
  3. Het werkt hoofdzakelijk als klasmanagement. Je kan lln. belonen met stickers (je kan zelf ook nieuwe stickers maken) of hen wijzen op een aandachtspunt. De hele voortgang wordt weergegeven in een cirkeldiagram. Je kan de voortgang van de hele klas zien of per kind apart.

Mijn klas op ClassDojo is te zien via onderstaande link.

ClassDojo