Over Nearpod

Nearpod is een presentatietool waarmee interactie met de leerlingen optimaal gestimuleerd wordt. Met Nearpod kan je op eenvoudige wijze een presentatie interactief maken aan de hand van een quiz, meerkeuzevragen, open vragen of een poll.

Met Nearpod kunnen presentaties zeer interactief gemaakt worden. Er kunnen activiteiten zoals een quiz, meerkeuzevragen, open vragen, tekeningen … toegevoegd worden aan de presentatie. De leerkracht krijgt ook steeds de resultaten op zijn apparaat en heeft eventueel de mogelijkheid om deze te delen met de rest. Daarnaast is het steeds de leerkracht die bepaald wat de leerlingen op hun apparaat te zien krijgen.

Getest

Als ik zelf een nearpod presentatie wil maken lijken de mogelijkheden eindeloos. Hoe je een presentatie moet maken wijst zichzelf uit. Het is helemaal niet moeilijk. Het ultieme voordeel aan dit programma lijkt me dat de leerlingen ook eigen werken kunnen doorsturen naar de leerkracht die ze dan weer kan delen met de hele klas. Deze sociale impuls geeft een nieuwe dimensie aan ‘presenteren’.

preview mijn Nearpod

de website van nearpod zelf